Örnarna vann bortamatchen mot Avantia Vargarna med 61-35. Foto: Mikael Fritzon/Scanpix.
Speedway

Storvinst för Örnarna

Anders Agö Örnarna "Väldigt bra match ifrån våran sida"
3:25 min

I speedway allsvenskan vann Örnarna med 61-35 på bortaplan mot Avantia Vargarna. En revansch för Örnarna som förlorade snöpligt premiären på hemmaplan mot Rospiggarna.

Örnarna kom till matchen med en ganska olik trupp än den som körde premiären mot Rospiggarna. Bl.a saknades Peter Karlsson som körde i England och även Magnus Karlsson saknades, två förare som ersattes av två Örndebutanter i Pontus Nilsson och Robin Aspegren.

Banan i Norrköping är ovanlig för sitt slag i Sverige för att den är så liten och många förare är ovana att köra på en sådan bana. Men Örnarna klarade sig bra och matchen var ganska jämn i ungefär åtta heat, sen ökade Örnarna tempot och drog ifrån poängmässigt och slutsiffrorna skrevs alltså till 61-35.

Örnarnas lagledare Anders Agö var mycket nöjd med lagets insats och framhåller bl.a Pontus Nilsson och Ted Hagansbo som presterade över förväntan.

Bäste poängplockare Örnarna: Jonas Davidsson 11p. Avantia Vargarna: André Hertzberg 11p.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".