Stor amfetaminhärva i norra Skaraborg

Narkotikapolisen har avslöjat en stor härva av handel med amfetamin, som bland annat har skett i norra Skaraborg. Sammanlagt sex personer är inblandade och amfetamin för 875.000 kronor har beslagtagits. Men polisen tror att det bara är en bråkdel av narkotikan som hanterats.

En av huvudmännen i härvan är en 57-årig man från Hova. Han dömdes i går av Örebro tingsrätt till fängelse i fyra och ett halvt år för att ha sålt stora mängder amfetamin i Västra Götaland, Värmland och Örebo län.

Fem andra personer har gripts, bland annat en 24-åring från Skövde som redan i maj dömdes till ett års fängelse för sin inblandning i härvan.

I dag åtalades två personer vid Maristads tingsrätt för grovt narkotikabrott. Den ene av dem, en 56-årig man från Göteborg, ska bland annat ha sålt ett kilo amfetamin till den andre på bensinstationen i Hova.
I göteborgarens bankfack hittade polisen över en halv miljon kronor i kontanter. Pengar som antas komma från droghandel.

Sammanlagt tre och ett halvt kilo amfetamin har beslagtagits av polisen. En normal dos är 0,2 gram.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".