FOTBOLL

Ännu en förlust för Falköpings KIK

3:04 min

Söderettans Falköpings KIK tog emot gästande Södra Sandby IF på hemmaarenan Odenplan. De båda lagen ligger i botten av serien och behövde få en vinst med sig i ryggsäcken. Tyvärr blev det förlust för FKIK med 0-1.

Det blev en tung förlust för FKIK mot bottenlaget Södra Sandby IF. FKIK hade många skadade i truppen och några spelare fick därför spela på ovana platser.

Skador ställer till problem
Lagkapten Sandra Krantz hade känningar av skada, men valde att spela ändå. Andra spelare som Madeleine Janogy och Sophie Fredriksson var också skadade. Däremot fick Janogy hoppa in de sista 20 minuterna för att känna på spelet lite.

Till lördagens match hade FKIK:s tränare ändrat spelsystemet till 4-4-2 - ett system som FKIK spelade mycket med förra säsongen.

Men trots detta kunde Falköpingslaget inte få igång spelet ordentligt. Ingen tog tag i bollen, utan det blev många felpass och långbollar.

Bytte till gamla spelsystemet
Inför andra halvlek gick FKIK tillbaka till sitt spelsystem för att bli ett stabilare lag. Målchanserna kom men inte målen...

Södra Sandby fick en frispark på ett relativt långt avstånd från mål, men Sandbys Therese Andersson lyckades sätta bollen mellan ribba och målvakt. Målet kom efter den 62 minuter.

Matchen fortsatte med ett par chanser från båda lagen. FKIK hade många fina inlägg men ingen spelare fanns på rätt plats för att sätta bollen i mål.

Matchen i sig var ganska händelsefattig, vilket kan bero på de skador som FKIK dras med. Tränaren Slavco Mijic hoppas på att de flesta spelarna ska vara tillbaka i form inför nästa möte 21 maj mot IFK Norrköping DFK.

Mål:
62 Therese Andersson 0-1

Publik: 103