Fotboll

Gauthiod fortfarande obesegrade

I herrarnas division två vann Gauthiod mot toppkollegan Ytterby med 1-0. Det betyder att Gauthiod fortfarande är obesegrade och har vunnit fyra matcher av fem möjliga i serieinledningen.

Gauthiod kom med en 1-0 seger i bagaget inför matchen mot tabelltrean Ytterby.

Det var gästerna Ytterby som började bäst och hade bland annat ett ribbskott i den tjugonde minuten, men Gauthiod kom in mer och mer i matchen och hade en boll i mål, som dömdes bort för offside.

Bara några minuter innan halvtidsvilan ryckte sig målfarlige Emil Svensson loss och kom fri mot Ytterbymålet, men en duktig Nichlas Christiansen räddade.

Efter en mållös första halvlek började Ytterby i ett rasande tempo och det var spel mot ett mål den första kvarten, men på ett Gauthiodanfall blev Klas Bohman fälld och domaren pekade på straffpunkten.

Anders Mogren slog straffen säkert i mål.

Resten av andra halvlek blev en jämn historia även om Ytterby tryckte på i slutet för att försöka få till en kvittering.

1-0 stod sig matchen ut och det betyder ytterligare tre poäng till Gauthiod, som nu har 13 poäng på fem matcher och toppar division två.

Matchfakta IK Gauthiod - Ytterby IS 1-0 (0-0)

Målskytt: Anders Mogren (60)

Publik: 425

I samma serie spelade även Tibro mot Jonsered, det blev förlust för Tibro med 2-1. Det blev förlust även för Götene som föll mot Rynninge med 2-0.