Regionvalet 2011

Sjukvårdspartiet åkte ut

1:16 min

Sjukvårdspartiet hamnar under treprocentspärren och får lämna regionfullmäktige. Partiets vice ordförande, regionrådet Billy Bertilsson från Lidköping, tycker att det har varit svårt att hävda sig i den här valrörelsen.

Vid valet i höstas skrällde Sjukvårrdspartiet och tog 4,56 procent av rösterna. Resultatet räckte till sju platser i regionfullmäktige och ett uppdrag spm regionråd till Billy Bertilsson.

Men nu har partiet åkt ut.

– Hela Västra Götaland belamras av rikspolitiker som kommer hit, då är det inte lätt för ett litet parti utan rikspolitik i ryggen. Personligen har jag mycket annat att göra och det har varit en övermänsklighet den senaste tiden, men jag är ledsen för partiet, säger Billy Bertilsson.

Har du känt under valrörelsena att det har lutat åt det här hållet?

– Vi trodde på det här. Vi hade utskick till 756 000 hushåll och gjorde tv-reklam men det räckte inte hela vägen fram. Vi är små och konstaterar att väljarna har bestämt och accepterar det.

Vad innebär det för dig?

– Jag får åka till Vänersborg och städa ur mina lådor.

Tror du att det finns en framtid för partiet?

– Ja det gör det säkert igen. Nästa val är vi igång igen och då är vi säkert tillbaka på våra vanliga siffror när det är ett normalt val.