Vartoftakvinna hjälper flyktingar i Tchad

I går kväll reste ambulanssjuksköterskan Ingegerd Persson från Varftofta till Tchad i Afrika. Hon ingår i Räddningsverkets styrka som ska hjälpa de 150 000 sudanesiska flyktingarna som just nu befinner sig i landet.

Räddningsverket lastade på torsdagen ett plan på Landvetters flygplats med åtta lastbilar, 44 tält och förnödenheter.

Det finns 150 000 registrerade flyktingar i Tchad just nu och fler är på väg. Uppemot en miljon människor är på flykt från grannlandet sudan.

En av de elva som reste ned till Tchad på torsdagen för Räddningsverkets räkning är Ingegerd Persson, till vardags ambulanssjuksköterska från Vartofta utanför Falköping. I Tchad kommer hon att vårda personalen från Räddningsverket och UNHCR plus ansvara för matlagningen. Det är hennes första utlandstjänst.

- Jag tror att det kommer väldigt kaotisk när vi kommer ned, säger hon.

-  Jag tror att det blir svårt att planera saker innan vi har sett hur det ser ut. Men bara vi har kommit ned så tror jag att vi kan göra mycket nytta. Vi är efterlängtade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".