Brottstycken

Sprittjuvar slog till mot Skövde Golfklubb

Skövde Golfklubb har haft påhälsning av några törstiga tjuvar som snodde med sig ett 30-tal flaskor sprit. I Brottstycken i dag kan du också läsa om en stöldraid på en husvagnsparkering i Lidköping.

Här är händelserna som togs upp i dagens Brottstycken i Skaraborg Direkt:

Nu har säsongen för stölder av åkklippare inletts
Den senaste veckan har flera stölder av åkklippare anmälts från olika håll i Skaraborg, bl.a. Holmavallen i Norra Vånga, Kvänum samt Öttum. En av stölderna kan vara på väg att klaras upp då klipparen anträffats och det finns en person som är misstänkt för den stölden. Det finns vittnesuppgifter om en bil med tillkopplat släp som kan sättas i samband med någon av stölderna. Håll uppsikt över era åkklippare lås fast dem och ta gärna bort någon vital del då den inte används för att minska stöldrisken.

Ytterligare en stöld av båtmotor
I tisdags den 10 maj upptäcktes att det skett en ytterligare en stöld av en båtmotor. Motorn satt på en båt som stod på en kärra vid hamnplanen i Otterbäcken. Ägaren berättade att han varit och öst sin båt för cirka en vecka sedan. Båten var då intakt. När han sedan en vecka senare kom ner till båten så såg han att någon stulit båtmotorn. Aktern på båten var skavd  och urflisad. På marken låg en skyddskåpa kvar. Motorn var låst med ett lås, men låset fanns inte kvar på platsen. Den stulna motorn är Honda, 20 hk, 4-takt, grå.

Kopparkabel stals i Skövde
Vid ett inbrott hos NCC på Kavallerivägen i Skövde förra veckoslutet stals 6-7 kabeltrummor med kopparkabel. Inbrottet upptäcktes på måndagsmorgonen den 9 maj när personalen kom till arbetet. Tjuvarna hade klippt upp nätstaket och tagit sig in på området. Kabeltrummorna hade rullats ut frånarbetsplatsen genom nätet till närliggande väg och transporterats bort.

Håll i bilnycklarna!
Återigen har en bil stulits genom att tjuven hittat bilnycklarna. I torsdags förmiddag stals en Volvo S60 i Vara Bilen anmäldes stulen och kort efter upptäckte bilägaren att någon stulit nycklarna till bilen som hon förvarat i en väska på sin arbetsplats. Detta blir en allt vanligare metod för tjuvar att komma över fordon. Se alltid till att förvara bilnycklarna på en så säker plats som det är möjligt.

Verktyg mm stals vid inbrott i Falköping
Företaget Optimera Bygghandel  på Mossvägen i Falköping utsattes för ett inbrott vid 01.00-tiden på fredagsmorgonen den 13 maj. Tjuvarna har krossat en ruta till butiken och därefter genomsökt  delar av butiken och troligtvis tillgripit diverse maskiner och verktyg.

Flera datorer stals vid inbrott  i Vara
Vid ett inbrott hos företaget Arvidsson Revision AB på Torggatan i Vara  natten till fredag den 13 maj stals flera datorer och annan utrustning. Revisionsbyråns kontorslokaler är belägna på tredje våning. Tjuvarna har kunna ta sig in genom att krossa en dubbel glasruta.
Efter det att glasrutan krossats, har man kommit åt dörrvredet på dörrens insida och därefter tagit sig vidare in i lokalerna. Där har genomsökning av flera kontorsrum skett. Tjuvarna fick med sig sex datorer med kringutrustning, värt ca 80 000-100 000 kr

Inbrott i flera husvagnar i Lidköping
Husvagnsparkeringen i Ågårdsområdet som hyser ett stort antal uppställda husvagnar utsattes för en stöldraid som upptäcktes i lördags den 14 maj vid lunchtid. Det var när en husvagnsägare kom till platsen som han såg att dörren till hans husvagnen var öppen. Inne i husvagnen har man rört till allt ganska mycket och allt är huller om buller. Man har tagit sönder kylskåpsdörren och stulit en tv med digitalbox. Utöver hans husvagn var fler andra husvagnar uppbrutna på liknande sätt. Sannolikt har inbrotten skett vid ett och samma tillfälle.

Sprit stals vid inbrott i Golfklubb
Vid ett inbrott hos Skövde Golfklubb på Simsjövägen någon gång natten till söndag den 15 maj kom tjuvar över ett 30-tal flaskor sprit av olika märken. Personalen upptäckte inbrottet i samband med att de kom dit på morgonen. Tjuvarna har tagit sig in i restaurangen genom att kasta två stenar genom en altandörr. Därefter har man gått in bakom baren och tillgripit ett spriten.

Kosmetika m.m. stals vid inbrott i Skara
Företaget Kroppsstugan på Marumsgatan i Skara utsattes för ett inbrott vid 03.30 på söndagsmorgonen den 15 maj. Polisen som kom till platsen kunde konstatera att någon person brutit upp ett fönster till butiken  Fönstret vetter ut mot en bakgård. Tjuven har via det uppbrutet fönster tagit sig in i butiken och stulit makeupartiklar mm till ett värde av ca 23 000. Uppgifter finns om en yngre man,  cirka 20 år, svart/vitrandig tröja, svarta handskar/vantar, bar på en plastkasse kan sättas i samband med inbrottet.