Ännu hundar kvar på kritiserad kennel

Den första augusti skulle en kennel utanför Falköping ha stängt, eftersom kenneln har visat brister på 16 olika punkter. Allt enligt ett beslut i miljönämnden i Falköping.

Men när ordföranden för miljönämnden i Falköping Håkan Arnesson och miljökontorets chef Sonja Lejmark i går besökte kenneln så visade det sig att den var långt ifrån avvecklad.

- Vi så ett 65-tal hundar på plats, säger Sonja Lejmark.

- Det normala är att nämnden i sådana här lägen begär ett vite via länsrätten. Men nu är beslutet överklagat och då vet jag inte riktigt vad som kommer att hända.

Under flera år har bråket kring kenneln pågått. Ägarna har bland annat polisanmälts för att 12 av kenneln hundar ska ha bitit ett barn och andra hundar ska ha rivit får. Falköpings kommun har försökt få kenneln avvecklad på grund av brister i djurhållningen och också länsstyreslen och länsrätten har sagt samma sak.

Men än finns alltså hundarna kvar. När kommunen uppgav var på besök uppgav kennelägaren att det finns drygt 110 hundar kvar.

- Förr eller senare blir det ett slut på det hela. Men jag kan idag inte säga exakt när det blir, säger Sonja Lejmark.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista