Regnig sommar ger deppiga relationer

Familjerådgivningarna i Skövde och Lidköping räknar med att fler par söker hjälp i höst eftersom sommaren varit kall och regnig. Dåligt väder frestar på relationen mer än bra väder.

Innan semstern är förväntningarna höga på allt som ska hinnas med: sola, bada, grilla och framförallt umgås. Men när regnet och kylan trycker utanför lägenheten eller stugan eller husvagnen så är det svårt att få den rätta semsterstämningen att infinna sig.
– Det blir inte som man har tänkt sig, säger Ingrid Bårström- Wennberg, familjerådgivare i Lidköping. Barnen gnäller och bråkar med varandra och tålamodet finns inte där på samma sätt som om det hade varit ljust och varmt.

Hösten är generellt den tiden som familjerådgivningen har högt tryck, men i år räknar alltså familjerådgivningen i Lidköping, som har hand om sex kommuner i Västra Skaraborg, med en extra stor anstormning. Också på familjerådgivningen i Skövde räknar man med fler att ta hand om.
– Har man inte haft roligt på semstern är det lättare att komma ihop sig och att gamla konflikter aktualiseras, säger Ingrid Bårström-Wennberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista