Produktionsstopp på Volvo i Skövde

Åskan ställer till bekymmer på Volvo Personvagnars fabrik i Skövde. Tillverkningen ligger delvis nere till följd av att en del viktiga funktioner slagift ut av blixtnedslag. Volvo har även på eget bevåg stängt av vissa maskiner, av rädsla för att de ska slås ut och stanna. Dessutom ska alla maskiner kontrolleras innan de startas om.

Bekymren har pågått sedan i förmiddags. Avdelningarna för bearbetning och inre montering står helt stilla. Totalt rör det sin om cirka 150 pers som inte kan producera alls.

Detta produktionsstopp påverkar även övrig montering på fabriken, och enligt platschef Lennart Bogren kommer detta att innebära att man inte kommer att tillverka så många motorer under dagen som planerat.

Volvo Personvagnar i Skövde har som mål att producera 1.100 bensinmotorer och 270 diselmotorer per dag.

Håkan Larsson, chef för bearbetningen, hoppas att fabriken ska kunna ta igen onsdagens produkbortfall under slutet av veckan. Han uppskattar att problemen under dagen kostat företaget omkring en miljon kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".