29-årig kvinna häktad för att ha knivhuggit före detta sambo

Den 29-åriga kvinna som misstänks ha knivhuggit sin före detta sambo i Skövde i helgen häktades på onsdagsförmiddagen av Skövde Tingsrätt.
Hon häktades misstänkt för grov misshandel.

Själv nekar kvinnan helt till anklagelserna, trots att bara hon och mannen fanns i lägenheten, det säger hennes försvarsadvokaten Carl-Gunnar Sand:
- Ja, hon nekar och menar att det gått till på ett annat sätt, men hennes berättelse vill jag inte gå in på.

Den misstänkta kvinnan säger att bara hon och exsambon fanns i lägenheten i lördags eftermiddag, och enligt åklagaren finns i nuläget inga misstankar om att nån annan ska ha funnits där, vilket innebär att mannen skulle ha knivhuggit sig själv. Inte troligt, menar åklagare Marianne Aldén:
- Med tanke på vilken hand offret normalt använder och var skadan sitter, och vilken kraft som legat bakom hugget, så ser jag det i nuläget som omöjligt.

Skövde Tingsrätt häktade kvinnan misstänkt för grov misshandel. En mildare brottsrubricering än mordförsök som vice chefsåklagare Marianne Aldén yrkat på. Hennes val baserades på skadebilden, en stor kniv som huggits i mannens kropp med stor kraft, med livshotande skador och stor blodförlust som följd. 
Det var så polisen fann honom, efter att man i lördags eftermiddag larmats till en lägenhet i Södra Ryd i Skövde. Mannen fördes till sjukhus, och hans tillstånd betecknas nu som stabilt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista