Fabriker tar igen gårdagens ovädersproblem

Electolux i Mariestad och Volvo Personvagnar i Skövde drabbades under onsdagen av stora problem i produktionen när åskvädret drog förbi. Fabrikerna stod stilla i flera timmar både på grund av åskan och regnet.

Volvo kom igång med sin produktionen vid 23.00-tiden på kvällen, men det har gått trögt och under torsdagen jobbar man på att få upp det vanliga tempot i fabriken.

Volvo Personvagnar ligger 1.500 motorer efter, men eftersom det finns en motorbuffert så räknar man med att klara av leveranserna.

För att komma ikapp i produktionen planeras övertidsarbete i helgen. Övertiden är frivillig och Volvo kommer fråga anställda om de kan tänka sig att gå in och jobba extra.

Elextrolux ’drabbades av översvämning och ligger efter när det gäller produktionen av 700 kylskåp. I dagsläget vet man inte hur man ska ta igen det, men trots det hoppas Electrolux klara leveranserna säger platschef Petter Hjelmqvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".