Ekonomisk kris för Örnarna och Mariestads Motorklubb

Mariestads Motorklubb med speedwaylaget Örnarna är i akut ekonomisk kris med en skuld hos kronofogden på 185 000 kronor.
Nu hoppas föreningen att Mariestad kommun i stället köper speedwayarenan för 600 000 kronor. Ett eventuellt köp skulle lösa alla ekonomiska problem för klubben men i nuläget är det dock osäkert om Örnarna kan köra färdigt säsongen.

Motorklubben har tidigare sökt hjälp hos kommunen och velat att kommunen skulle gå i borgen för ett lån men det vägrade man att göra. Förra sommaren var Mariestad Motorklubb i en liknande sits med en skuld på 80 000 kronor, då avvärjdes konkursen i sista stund sedan föreningen åkt runt i Skaraborg och skramlat bössa samtidigt som medlemmar lånade ut pengar till föreningen. Klubben fick också in välbehövliga pengar när ett företag i Hova gick in och köpte arenanamnet och Greby bytte namn till Huskey arena, men i och med att dom nya intänkterna gått till gamla skulder har man nu släpat efter med årets räkningar, som bland annat utgörs av förarlöner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista