Få besökare till Mölltorpsfestivalen

Runt 3 000 besökare kom till lördagens festival i Mölltorp. Det är betydligt färre än under tidigare festivaler som lockat upp till 7 000 besökare. Men trots få besökare så gick festivalen ihop ekonomiskt.

När arrangörerna av Mölltorpsfestivalen nu summerat årets festival så visar det sig att bara hälften så många som tidigare år sökt sig dit. Festivalen blir dock inget ekonomiskt bakslag för föreningarna i Mölltorp, utan kommer att gå ihop sig.

Delvis beroende av att EMA Telstar sköt till 50.000 kronor som har använts till marknadsföring av festivalen - detta som en kompensation för att festivalen gick miste om Jerry Williams, som Mölltorpsfestivalen hade räknat med som det stora dragsplåstret.

EMA Telstar har också erbjudit föreningarna i Mölltorp att arrangera en konsert nästa sommar, men det har man ännu inte tagit ställning till, säger samordnaren Börje Ohlin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista