Travtränare i Hjo tvingades sälja gården

En travtränare från Hjo har tvingats sälja sin gård för att rädda någon annans hästar.

Hästägaren vägrar nämligen att betala för hästarna och nu funderar travtränaren på att anmäla det hela till djurskyddsmyndigheten.

Sedan drygt ett år tillbaka har hästtränaren Maria Ekman från Hjo haft 10 travhästar från Norge hos sig. Tanken var att de skulle tränas hos henne för att så småningom starta i svenska tävlingar. Men hästarna blev sjuka, och när ägaren i Norge fick vetskap om detta vägrade han att betala. Han ville inte ersätta veterinärkostnader, den träning som de haft, eller för mat och skötsel.

- Han har inte betalat mina utlägg, det jag fakturerat i efterhand, säger Maria Ekman.

Maria Ekman har nu en svår situation ekonomiskt. Hon fick sälja sin gård och har nu stora skulder till veterinär och för hyra. Hennes mor, Ulla Ekman, har också fått gå in med pengar för att hästarna inte ska behöva säljas till vrakpriser. Och hon funderar nu på att anmäla hästägaren till djurskyddsmyndigheten.

- Jag är livrädd att hästarna nu måste gå till slakt. Men vad ska Maria göra om hon inte har råd att ha hästarna kvar, säger Ulla Ekman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista