Hyresnämnden tvångsförvaltar hus i Töreboda

I 7 år har en fastighet i Töreboda misskötts och nu har hyresnämnden beslutat att tvångsförvalta huset. Hyresgästerna har under åren fått stå ut med ruttnande förnsterkarmar, frost inomhus och råttor.

Efter klagomål om ruttnande fönsterkarmar som gör att fönstren riskerar att trilla ut på gatan, frost i lägenheten när det är minusgrader, fågelskit i maten när det regnar, och råttor i massor, har nu hyresvärden tvingats överlåta fastigheten till en ny förvaltare.

Det här efter flera år av konflikt med de boende. Hyresvärden själv, Morten Håland, bor numera i Norge. Enligt de boende har ansvaret för fastigheten helt och hållet lämnats över på dem.

Trots att hyresvärden nu är tillfälligt borta som förvaltare så betyder det inte att skicket på fastigheten blilr bättre. Ännu finns nämligen inte tillräckligt med pengar hos den nya förvaltaren så att problemen kan åtgärdas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista