Åtalade polisen

Dottern hittade mamman medvetslös

Idag fortsatte rättegången mot den polis som åtalats för våldtäkt och misshandel mot familjemedlemmar. Under dagen berättade barnen om sina erfaranheter, och det blev känslosamt.

Dagen började med att mamman förhördes om våldtäkten. Det skedde bakom stängda dörrar.

Sedan spelades en videoinspelning med sonen upp. Han berättade hur det hela började. Han berättade också hur han och pappan brukade skojbråka men att det ofta slutade med att pappan gjorde illa honom.

Han berättade att det alltid var dålig stämning hemma och att han inte kommer ihåg hur det var innan pappan började slå mamman.

Torkade tårarna
Pappan tittade ner mestadels av tiden och när han väl tittade upp på skärmen och såg sonen så fick han torka tårarna.

Efter sonen var det dotterns tur. Hon var där på plats och satt brevid sin mamma, hela tiden vänd mot advokaten. Allt för att inte möta sin pappas blick.

Dottern vittnade om hur rädd hon var att hon aldrig skulle få se sin mamma igen, eftersom hon var rädd att pappan skulle slå ihjäl henne.

-  Vissa dagar kunde han vara snäll och vissa dagar kunde han bli helt galen. Jag var livrädd. Vi levde i skräck. Vi var alla jätterädda, men vågade aldrig säga någonting, säger dottern.

"Försökte få henne att andas"
Dottern berättade om hur hon en gång hittade sin mamma medvetslös.

- Jag hörde pappa skrika åt mamma. Sedan hörde jag en duns rakt i kakelgolvet. Då sprang jag ner för trappan, och såg mamma ligga på golvet och jag fick ingen kontakt med henne. Jag tog med mamma upp till mitt rum och försökte få henne att andas.

Rättegången fortsätter i ytterligare tre dagar.

Mannen nekar till brott.

Caroline Karlsson
nyheterna.skaraborg.@sr.se