Fel stänga av berusad anställd

Det var fel av Banverket att säga upp en anställd som kört en av Banverkets bilar berusad och dessutom begått en rad andra brott. Det har Arbetsdomstolen beslutat. Mannen har varit stationerad i Lidköping och Töreboda.
Mannen sades upp från sitt jobb på Banverket efter att han dömts av Falköpings tingsrätt för bland annat stöld, grovt rattfylleri och våld mot tjänsteman. De här brotten hade mannen begått på sin fritid. Men det var banverkets bil han körde berusad och dessutom hade mannen försökt använda sig av sitt SJ-kort när han inte hade rätt till det. Banverket ansåg att mannens beteende skadade Banverket och att han kört en banverksbil berusad var skäl nog att säga upp honom. Det tycker däremot inte Arbetsdomstolen som istället menar att mannen kunde ha omplacerats. Därför får Banverket nu ge mannen 25 000 kronor i skadestånd och de får dessutom betala hans rättegångskostnader på knappt 115 000 kronor.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista