Sparbanken kastar ut gammal kund

Sparbanken Skaraborg får nu ytterligare kritik, efter att flera personer anser sig ha blivit av med pengar när de följt bankens råd för aktieplaceringar.

Den här gången handlar det om en gammal kund i banken, som har fått veta att han inte är önskvärd som kund längre.

Företagsledaren Karl-Ingvar Hallbäck från Skara går nu till offentlig attack mot Sparbanken Skaraborg. Han kräver genom ombud en ursäkt för att han kastats ut som kund ur banken.

Karl-Ingvar Hallbäck är grundare till företaget Textil-Lån och har varit kund i banken sedan han var skolpojk för 70 år sedan. Men allt ändrades efter att en bok om Sparbanken Skaraborgs affärer publicerat hans kommentarer. 

Han kallades han till en lunch med bankdirektören, som förklarade att han inte längre var välkommen som kund. I boken hade Karl-Ingvar Hallbäck frågat sig vilka kontrollfunktioner som finns på banken. Enligt banken var detta något som skadade deras affärsrelation, och bankdirektören förklarade att han inte längre var välkommen som kund.

Karl-Ingvar Hallbäck orkar med hänsyn till hälsan inte medverka i radio. Men säger till Radio Skaraborg att han förväntar sig en ursäkt för det som inträffat, och att det inte är han, utan banken som är boven i dramat.

Bo Mårtensson, bankdirektör i Skara, tillbakavisar kritiken och menar att annat än Hallbäcks medverkan i boken ligger bakom bankens beslut. Vad det är vill han dock, med hänvisning till banksekretess, inte säga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".