Fängelsepersonal drogades av fångar

Fyra anställda på Tidaholmsanstalten kan ha drogats av en eller flera interner.
Internerna tros ha lagt amfetaminpulver i vårdarnas kaffe under ett obevakat ögonblick, vårdarna drabbades kort därefter av yrsel, illamående och hjärtlappning.

Den av de fyra som druckit mest kaffe blev väldigt dålig:
- Han uppsökte Kärnsjukhuset på kvällen och där konstaterades att han fått i sig amfetamin, säger Tomas Sörman, jourhavande styresman på Tidaholmsanstalten.

Också tre andra som arbetar på samma avdelning hade upplevt samma symptom och anstalten testade då samtliga och alla visade positiva testresultat på amfetamin.

De fyra, två män och två kvinnor, var de enda som under torsdagskvällen förra veckan jobbade på en av normalavdelningarna på fängelset och de har reagerat mycket starkt på det som hänt:
- De blev chockade och kände sig oerhört kränkta av detta, fortsätter Tomas Sörman.

Vem eller vilka som lagt amfetaminet i kaffebryggaren är okänt varför inte heller motivet är känt ännu.
Händelsen ska polisanmälas och anstalten har dessutom tillsatt en egen utredning för att ta reda på vem som lagt amfetamin i kaffet och hur säkerheten ska kunna garanteras för de anställda.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista