Anders vill att föräldrarna "surfar ikapp" barnen på internet

Skolpersonal och föräldrar måste bli bättre på att leta upp samma sidor på internet, som barnen surfar på. Först då kan de samtala om farorna med porr , droger och våld.
Det sade internetpedagogen Anders Carlsson, när han föreläste i Vara.
– Det saknas en vuxennärvaro på internet. Barnen och tonåringarna äger internet och det är bekymret, säger Anders Carlsson. 

Många föräldrar och lärare är medvetna om den enormt stora och fria information på internet, som kan innebära en fara för dagens ibland okritiska internetanvändare.

På internetsidorna finns ett stort utbud av droger, pornografi och våld. Den som vill kan hämta hem sprängämnesrecept, få tips på hur han eller hon svälter sig själv eller köper hembränt eller narkotika.

Anders Carlsson anser att informationen på internet inte får stå oemotsagd. Föräldrar och skolpersonal måste ”surfa ikapp” för att bättre förstå vad som finns på nätet.

– För att kunna samtala med barnen måste man själv veta vad som finns. Då måste man surfa ut på internet för att ta reda på innehållet, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista