Polisen grep beväpnade aktivister i Lidköping

På lördagskvällen greps 13 beväpnade och maskerade personer i Lidköping, som misstänks ha förberett ett anfall mot nazister.

Aktivisterna upptäcktes i en källare i centrala Lidköping, där de höll på att maskera sig och beväpna sig med gatustridsvapen. 13 personer togs in till förhör, och de sitter nu anhållna misstänkta för förberedelse till grov misshandel. Vilka slags vapen det handlar om vill inte polisen säga.

De 13 aktivisterna, elva män och två kvinnor i åldrarna 17-20 år, anhölls av åklagare och förhörs under söndagen. De flesta kommer ifrån Lidköpingstrakten, men några kommer ifrån andra trakter i Västergötland.

Polisen hade personal ute för att spana i Lidköping, eftersom man misstänkte att det planerades en aktion mot Nationalsocialistisk Fronts kursgård i Tråvad, där det skulle vara en fest under natten.

Källarlokalen innehas av Antifascistisk aktion (AFA).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".