Torsö skola. Foto: Jan Soja / P4 Skaraborg Sveriges Radio.
Torsö skola

Fortsatt oenighet bland politikerna

8:32 min

Politikerna i barn och utbildningsnämnden i Mariestad är oense när det gäller var barnen på Torsö ska få gå i skolan det kommande läsåret nu när Skolinspektionen ställt sig positiva till en friskola på ön.

Friskolan kommer tidigast igång nästa läsår och som det ser ut i nuläget kommer skolbarnen att få bussas till Hassle där de ska få sin utbildning under ett års tid.

Politikerna i barn och utbildningsnämnden i Mariestad har dock olika syn på var barnen på Torsö nu ska få plugga det kommande läsåret.

Folkpartisten Leif Jonegård är andre vice ordförande i nämnden och han tycker att barnen nu borde få gå kvar på Torsö när det lutar åt att det blir friskola där.

- Man ska stoppa den här flytten för det är helt förkastligt att flytta de här barnen fram och tillbaka, säger han till P4 Skaraborg.

Ordföranden i nämnden, socialdemokraten Tommy Pettersson Friberg, menar att Skolinspektionens inställning till en friskola inte förändrar någonting utan att beslutet om flytten till Hassle står fast.

- Man har ju gjort en ansökan om att starta en friskola och den har vi sagt ja till i ett tidigare skede. Det har vi vetat om hela vägen och det förändrar ingenting.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista