Kjell Hedvall vill att Stochampionet avgörs på fredagar i framtiden. Foto: Scanpix
Trav

Stochampionatet kan flyttas

4:37 min

Publiktrenden har varit nedåtgående på de senaste årens Stochampionat på Axevalla travbana. Nu vill Kjell Hedvall, ordförande i Västergötlands travsällskap, ändra upplägget på tävlingarna.

Trippeltravet på Axevalla har genom alla år avgjorts från fredag till söndag med huvudnumret Stochampionatet på den avslutande dagen.

Men efter att publiksiffrorna sviktat de senaste två åren vill nu Kjell Hedvall ändra tidsprogramet.

I år var det 7800 åskådare på söndagen då Stochampionatet kördes vilket var i klenaste laget enligt Hedvall, och han tycker att det vore bättre att storloppet körs på fredagen istället.

Detta för att locka mer publik och få mer drag runt travbanan.

Men förslaget som styrelsen för Axevalla travbana nu ska föra fram till ATG är att tidsprogramet ändras så att Stochampionatet alltså flyttas till fredagen. Hela trippeltravet ska då köras torsdag till lördag.

Men i nuläget är ATG, som ansvarar för att spel på trav och galopp i Sverige, negativa. De anser att Stochampionatet ligger bra på söndagen eftersom det omsätter stora pengar och det riskar att minska om loppet flyttas.

Parterna ska ha fortsatta diskussioner och Hedvall tror och hoppas att det tidigast kan vara aktuellt med en flytt till tävlingarna 2013 eller 2014.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista