WASHINGTON

Line från Mariestad mitt i orkanen

2:17 min

Orkanen Irene har bragit in över USA östkust, och i huvudstaden Washington bor 20-åriga Line Stien från Mariestad.

– Vi har bunkrat upp med mat och väntar på orkanen, säger Line till P4 Skaraborg när vi når henne på telefon strax innan klockan 15 svensk tid under lördagen.

Line är aupair hos en familj och de har nu tagit sig till mamman i familjens släkt i Williamsburg för att ta skydd.

– Det har regnat hela dagen, alla vägar är avstängda och vinden kommer bli starkare har vi hört på nyheterna. Det är klart att man är lite rädd. Vi har bunkrat upp med vatten, konserver och batterier ifall strömmen går. Vi kommer nog vara i källaren ikväll.

Stora delar av östkusten
65 miljoner människor berörs och det pratas om ett historiskt event när orkanen med en kraftfull vindstyrka sköljer över USA:s östkust nu i helgen.

Flygplatserna i New York kommer stängas och 250 000 personer  evakueras från miljonstaden. Line, och familjen hon bor hos, har inte hört något om en evakuering där de bor men hon har märkt av paniken på de amerikanska vägarna.

– De brukar vara hyfsat tomma men det var jättelånga köer på vägarna med folk som flyr från orkanen. Jag tror många är i panik just nu.

Tillbaka i DC
Under söndagmorgonen, svensk tid, fick P4 Skaraborg besked från Line Stien att familjen lämnat Williamsburg och begett sig in till Washington DC där de bor. Det ska tydligen blåsa kraftiga vindar och de närmsta dagarna kan innebära ett strömlöst hem och svår framkomlighet på vägarna på grund av nedfallna träd.