Ridsport

Christoffer Forsberg siktar mot OS

Sveriges lag blev fyra på EM i fälttävlan och säkrade därmed en plats i OS. Christoffer Forsberg från Stenstorp satsar nu på att komma med i OS-laget.

På söndagen avslutades EM i fälttävlan i tyska Luhmühlen. Stenstorpsryttaren Christoffer Forsberg slutade på en 50:e plats i den individuella tävlingen.

Han slog personbästa i det första momentet, dressyren, och låg på 19:e plats inför terrängritten. I den fick han straffpoäng och tidsfel vid det sista vattenhindret.

- Det var en tuff bana, en riktig mästerskapsbana. Dessutom regnade det mycket vilket gjorde det tungt för Christoffer som var i slutet av startfältet, berättar Christoffers pappa, Johan Forsberg på telefon från Tyskland.

Vill till London 2012

Inför den avslutande banhoppningen var Christoffers häst, Grafman, trött. Han rev fyra hinder och fick 23 fel. Det gjorde att Christoffer hamnade på 50:e plats av totalt 70 ryttare. En placering Christoffer är glad över. Även landslagsledningen är nöjd med hans mästerskapsdebut.

I lagtävlingen hamnade Sverige på fjärde plats och säkrade därmed en blågul medverkan vid OS i London. Vilka ryttare som får vara med i laget avgörs genom olika tävlingar nästa vår och sommar. Christoffer siktar på att bli en av lagmedlemmarna.