Klarar inte pressen från sossarna - sex sjukskrivna i Mariestadspartiet

Det är stor turbulens inom kommunalpolitiken i Mariestad.
Sex politiker inom det nya Mariestadspartiet är sjukskrivna.
– Det vore bra om jag slapp konfronteras med oppositionen på dessa stormiga möten, säger Björn Berggren, en av grundarna av Mariestadspartiet, som nu ligger sjukskriven.

Just när budgetarbetet i Mariestads kommun går in i ett intensivt skede inför 2005 har sex företrädare för Mariestadspartiet insjuknat efter de hård politiska konfrontationerna med socialdemokraterna och vänsterpartiet.

På sjuklistan förutom Björn Berggren finns också bland annat Jan-Eric Jansson, som också var med och grundade partiet 2002.

Då skrällde partiet och fick över 20 procent av rösterna i kommunalvalet, och tog makten tillsammans med övriga borgerliga partier.

– Är man ett missnöjesparti och tar över efter socialdemokraterna och vänstern så blir det dubbelt så svårt. Vi har dem i hasorna hela tiden. De är fortfarande fruktansvärt besvikna att de inte har makten, säger Björn Berggren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".