31-åring häktad för skottlossning i Tibro

I onsdags blev Göteborgs piketstyrka beskjuten i samband med ett gripandet av en 31-årig Tibrobo.
En olycka menar 31-åringen men försök till mord på polis enligt åklagaren.   
Skövde tingsrätt beslutade något mitt emellan.

Förra helgen misshandlades en man från Tibro svårt med basebollträ. I onsdags skulle 31-åringen hämtas till förhör angående misshandeln. 
Eftersom polisen gjorde bedömningen att han kunde vara farlig, kallades en piketsyrka från Göteborg ner för att utföra gripandet.

Mannen avlossade då ett skott som polisen uppfattade som riktat mot dem. Senare greps sedan mannen, utan att någon skadats.

När Skövde tingsrätt på fredagseftermiddagen höll häktningsförhandlingen så var det tre olika brott som kammaråklagare Lars Göran Wennerholm ville häkta honom för: grova misshandel, försök till mord och grovt vapenbrott.

31-åringen nekar till misshandeln, han nekar också till att ha försökt mörda någon utan menar att det var en olycka av skottet avlossades och vad gäller det grova vapenbrottet så känns han vid vapenbrott men inte att det skulle vara grovt.

Förhandlingen tog 75 minuter och hölls av utredningstekniska skäl bakom stängda dörrar. Sedan meddelade tingsrätten att 31- åringen häktades på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel, grovt vapenbrott och framkallande av fara för annan. 31-åringen och hans advokat har alltså berättat något om skottlossningen som fick rätten att ändra rubriceringen.

Nu får 31-åringen sitta i häktad i två veckor, åtals ska vara väckt den 24:e september.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista