Före detta Mullsjöbo åtalas för 11 brott

En före detta mullsjöbo i 40-års åldern har nu åtalats efter flera års väntan, totalt handlar det om elva olika åtalspunkter. Det allvarligaste brottet som mannen åtalats för är grov fridskränkning, det rapporterar Sveriges Radio Jönköping.

Mannen har, tillsammans med sin före detta fru, misshandlat parets två barn. Åklagare Erik Schreiber skriver i åtalet att barnen har misshandlats under åren 2000 till 2002.

Listan på brott som den före detta mullsjöbon åtalats för är alltså lång. Hemfridsbrott, överträdelse av besöksförbud flera gånger om, ofredande, misshandel, olaga hot. I mitten av september förra året greps han av polisen. Med 3,17 promille i blodet rammade han en bil i Mullsjö, i bilen fanns en kvinna och hennes dotter. Bägge skadades vid krocken. Gränsen för grovt rattfylleri går vid en promille.De flesta rättegångsdagarna ska handla om det grövsta brottet, misshandeln av barnen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".