Skövde

Inhyrd på Volvo fick stanna

1:41 min

En av dem som jobbar på Volvo Powertrain via bemanningsföretag uppmanades via sms att kontakta Proffice och fick då reda på att hans sista dag på Volvo var dagen därpå. Men mannen fick sedan stanna kvar.

Volvos personalchef Björn Axelsson säger att om det är sant att mannen fick informationen via sms - vilket bemanningsföretaget förnekar - så är det en undermålig behandling av anställda.

– All personal, oavsett egen eller inhyrd, ska behandlas på ett schysst sätt. Bemanningsföretagen säger att de inte säger upp någon per sms.

Vad hade ni gjort om det visade sig vara sant?

– Om det hade varit sant så är det undermåligt och vi hade i så fall fått starta en utredning kring vilka leverantörer vi har av bemanningstjänster.

Jobbar kvar
Lars Ask säger att den anställde fick jobba kvar, sedan han varit i kontakt med facket, och arbetar fortfarande som inhyrd på Volvo. Hans anställning hos bemanningföretaget skulle ha gått ut veckan därpå, men blev nu förlängd.

- Nu räddades han ju kvar, så han har fortfarande jobb här. Men hade vi inte gått in hade han förmodligen fortfarande varit arbetslös.

Osäkra anställningar
Lars Ask är också kritisk till att Volvo Powertrain ökat antalet bemanningsanställda med runt 300 personer bara det senaste året, vilket får till följd att personal kan sägas upp med väldigt kort varsel.

– När vi tidigare hade ett bemanningsavtal så hade företaget möjlighet att ha 105 personer inhyrda och 245 visstidsanställda. I dag är det 100 visstidsanställda och drygt 400 inhyrda. Så man kan väl säga att dammluckorna har öppnats, säger Lars Ask.

Ekonomisk kris
Personalchefen Björn Axelsson bekräftar att företaget använder sig mer av bemanningsföretag nu, vilket är en följd av den ekonomiska krisen.

– Vi lever i en konjunkturkänslig bransch. Det är klart att vi bedömer löpande vilket behov vi har av inhyrd personal. Vi har lärt oss av krisen och vi behöver en flexibilitet för att både kapa arbetstoppar och parera för volymförändringar, säger han.

Den anställde vill förbli anonym, eftersom han är rädd för att förlora jobbet.

Att skicka sms för att komma i kontakt med anställda är inget ovanligt enligt Maria Uggla som är pressansvarig på Proffice.

– Om vi har svårt att nå någon kan vi ju tänkas använda sms. Men vi diskuterar ju aldrig enskilda personers anställning på det sättet.

Hon betonar att den visstidsanställde själv känner till under vilken period han eller hon anställts via Proffice och vet när anställningen upphör.

Ann Edliden
ann.edliden@sverigesradio.se