KARLSBORG

Mopedister körde på hund - ingen ger sig till känna

1:17 min

Polisen vet ännu inte vilka de två personer på moped är som sent på onsdagskvällen körde ihjäl en liten hund i Karlsborg. Ingrid Säfström rastade hunden när olyckan inträffade, och hon är fortfarande skakig efter händelsen.

Ingrid Säfström var hundvakt på onsdagskvällen, medan hundens ägare var bortrest.

Hon rastade hunden vid 22-tiden, och promenerade på en cykel- och gångväg utmed Storgatan i Karlsborg när två personer på en moped dök upp. De kolliderade med hunden, som skadades så svårt att den dog. Hunden var bara två år gammal.

– Det är ju inte min hund, det gör ju att det nästan kändes ännu värre. Jag bar hem och tvättade rent honom. Sedan lade jag honom i en handduk, där fick han ligga tills ägaren kom hem.

Rubriceras som smitning
De två på mopeden försvann från platsen efter olyckan och polisen rubricerar därför händelsen som smitning från olycksplats.

– De kunde ju ha stannat och sett hur det var. De förstod väl att det hände något. Men nu är ju hunden död, så det är inte mycket att göra, säger Ingrid Säfström.

Hon är fortfarande skakad efter händelsen.

– Det är darrigt i hela kroppen.

Polisen vill ha tips
Polisen vill att vittnen som fanns i närheten av olycksplatsen på onsdagskvällen hör av sig med upplysningar om vad som egentligen hände.

Eller att ungdomarna själva hör av sig.

– Det bästa är ju om de kontaktar polisen. Det behöver ju inte vara så att de har avvikit avsiktligt. Det kan vara av ren chock, säger Christer Persson som är inre polisbefäl i Skövde.