Smutsigare skolor när Karlsborgs kommun sparar pengar

Minskad städning och fastighetsskötsel, nerdragning inom skolhälsovården och färre anställda på fritids, det ser ut att bli följder i Karlsborgs kommun.
Dessutom läggs förskolan Billebo i Forsvik ner, enligt planerna som barn- och utbildningsnämnden arbetar med.
Det är andra året i rad som skolor och förskolor i Karlsborg utsätts för tuffa sparbeting.

Skolorna i Karlsborg skolor kommer att bli smutsigare och skräpigare i höst.
Det är nämligen städning och annan skötsel av skolans fastigheter fåt stå tillbaka när skolorna nu ska genomgå en nya tuffa neddragningar.
Redan förra året togs resurser bort när 18,5 tjänster drogs in.
Inför nästa år ska ytterligare mellan sju och åtta miljoner sparas in.

- De nya sparkraven kommer helt klart att märkas, säger  socialdemokraten Stig Karlsson som är ordförande för barn- och utbildningsnämnden.
Nämndens arbetsutskott har ställt sig bakom sparpkatetet, men Stig Karlsson vill inte diskutera detaljerna i sparpaketet  förrän efter MBL-förhandlingarna senare i veckan.

Men enligt barn- och utbildningschefen blir det en sänkning av ambitionsnivån när det gäller städning och annan fastighetsskötsel, det blir helt enkelt mindre pengar till städning.

Dessutom blir det neddragning av skolhälsovården, två tjänster försivnner på fritids och så ska lärarnas undervisningstid ses över.

Sen tidigare är det klart att förskolan Billebo läggs ned.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".