Vandaler slog till mot McDonalds

McDonalds restauranger i Mariestad och Lidköping har senaste dagarna utsatts för omfattande vandalisering och sabotage. I Lidköping utsattes förbipasserande för livsfara när en tio meter hög skylt blåste ner utanför restaurangen. Muttrarna som höll fast skylten hade lossats av någon.
Inom loppet av tio dagar har två McDonalds-resturanger i Skaraborg drabbats av vandalisering och sabotage. Natten till i går slog vandaler sönder fönsterrutor på hamburgerbaren i Mariestad till ett värde av 200 000 kronor. I Lidköping blåste en tio meter hög skylt med texten McDonalds ner utanför restaurangen för tio dagar sedan. Samtliga 12 muttrar hade lossats från bultarna i fundamentet. - Nu har vi sett över säkerheten på samtliga våra skyltar i runt om i landet, säger presschef Birgitta Mossberg, presschef på Svenska McDonalds. Händelserna i Lidköping och Mariestad har nu polisanmälts.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista