Handboll

Skara HF vände till seger

2:28 min

Skara HF tog sin andra hemmaseger i damallsvenskan när laget besegrade Hellton med 26-23 (13-15) efter en härlig avslutning på matchen från hemmalagets sida.

När det återstod ungefär en kvart att spela var hemmalaget i underläge med 20-22 och mycket talade för att Hellton skulle bli svåra att besegera denna dag. Men avslutningen från Skara HF var magnifik. Man gjorde en viljstark insats och gjorde 6-1 sista delen av matchen som fick den stora publiken på 563 personer att resa sig upp och jubla.

Hellton såg ut som ett segrarlag en stor del av matchen med bättre skytte och försvarsspel men hemmalagets vilja tog ut segern denna match. Skara punktmarkerade Helltons storskytt Jonna Gustafsson en stor del av matchen och det fick ju effekt till slut.

Skara har ju sin lagkapten Mikaela Skogsberg långtidsskadad. Men då är det ju läge för andra att kliva fram. Frida Strand var duktig med 6 mål från linjen med en fantastisk kämpaglöd. Kim Kavsjö, Anna Hedin och inhoppande målvakten Ellen Wallander var andra plusvarianter. I Hellton var förra Skaraspelaren Linda Johansson duktig ihop med Maria Lindh.