Fotboll

Jubel när Skövde AIK vann måstematch

4:25 min

Skövde AIK besegrade Norrby med 1-0 på Borås Arena och säkrade därmed en plats i division 1 även nästa säsong. Emil Karlsson gjorde Skövdes mål i den 70:e minuten.

Det var en nervdallrande match på Borås Arena för Skövde AIK.

Seger var ett måste för att kontraktet skulle säkras. Förlust eller oavgjort hade inneburit att dramatiken levt ända in till sista omgången nästa helg.

Men i och med Emil Karlssons fullträff med tjugo minuter kvar kunde Skövde AIK andas ut och förlösas i ett lättat jubel när slutsignalen gick.

Klacken jublade
En stor tillrest klack hyllade laget och målskytten Karlsson vars inspel tog en Norrbyspelares höft och in i mål.

Dessförinnan hade både Skövdeanfallaren och hans lagkamrat Mike Isak haft varsitt friläge som sumpats.

Bortalaget var dessutom nära att sätta jublet i halsen då Norrby hade ett skott i stolpen på slutet men en vilt kämpande SAIK höll undan.

Lättnad
Det gick inte att ta miste på lättnaden och glädjen efteråt. Tränare Stefan Jacobsson rankade det förnyade kontraktet som det största han uppnått inom fotbollen.

Trots att han tog Skövde AIK till kval mot superettan för två år sen och därutöver tagit seriesegrar tidigare i karriären, bland annat med Tibro AIK.

Nu blir den sista matchen hemma mot Örgryte betydelselös för Skövde. Däremot lär ÖIS kämpa. Göteborgslaget har chans att ta andra platsen i serien som innebär kval mot Superettan.

Matchfakta:
Norrby-Skövde 0-1 (0-0)

Mål: Emil Karlsson (70).

Publik: 426.