Damfotboll

Liljegärd: "Slå ihop Falköping och Sil"

4:47 min

Efter helgens slutomgång i damfotbollen står det klart att Skaraborg inte längre har något lag i division I. Elitspelaren Linnea Liljegärd tror att lösningen är samarbete.

I helgen som gick blev det klart att vare sig Sil eller Falköpings KIK kommer att spela i division I nästa säsong.

Elitspelaren Linnea Liljegärd har tidigare spelat i Falköpings KIK. Hon tror inte att Skaraborg är tillräckligt stort för att ha två konkurrerande klubbar på hög nivå.

– Man får slå ihop två lag till ett, helt enkelt, säger hon. Det andra får man ha som ett farmarlag.

Linnea Liljegärd är själv medveten om att det är ett känsligt förslag hon kommer med. Att tala som sammanslagningar av klubbar är sällan populärt. Men hon tror snarare att det är på styrelsenivån i klubbarna som frågan är kontroversiell, inte bland spelarna.

– Spelarna känner ofta varandra bra och har kompisar i olika lag, säger hon. Spelarna emellan tror jag inte att det skulle vara ett problem.

Med ett sammanslaget Skaraborgslag skulle förutsättningarna finnas att få till ett riktigt bra lag, menar Linnea Liljegärd.

– Skulle de spela i ett och samma lag finns verkligen förutsättningar att få till ett elitlag igen, kanske till och med på allsvensk nivå. Så duktiga är de.