EM-kval i handboll

Svalt intresse för matchbiljetter

1:29 min

På torsdag inleds EM-kvalspelet i handboll i Arena Skövde för Sveriges del. Men trots framgångarna med EM-silver så är det ingen rusning efter biljetter.

Sverige möter Slovenien på torsdag. Än så länge har inte ens hälften av platserna gått åt.

- Vi hoppas på en stor tillströmning de sista dagarna, att folk förköper och även passar på att komma till arenan och köper biljetter i dörren, säger Jesper Rudh, som är ansvarig för biljettförsäljningen.

Hittills har drygt 1000 biljetter sålts. Silversuccén i EM i vintras har alltså inte smittat av sig nu när nästa kval drar igång.

- Nej, det har inte varit någon som kommit in och jublat över silvret och vill köpa biljetter.

Storstjärnorna skadade
Det finns flera faktorer som gör att publiken sviker. Dels är landslagets storstjärnor Isabelle Gulldén och förra skövdespelaren Linnéa Torstensson skadade, dels är Slovenien ingen profilstark motståndare.

Dessutom visas matchen i teve.

- Hade matchen inte gått i teve så hade vi säkerligen fått mer folk. Nu är det ändå viktigt att den gör det för handbollens spridning i Sverige.

Men ser man till publikintäkterna så är det negativt?
- Något negativt ja, tyvärr.

Sett till tidigare kvalmatcher de senaste åren har matcherna mot Tjeckien, Azerbajdjan och Montenegro lockat strax under 1500 personer.  Jesper Rudh tror att det kommer landa någonstans där även på torsdag.

- Det känns väl realistiskt med runt 1500 åskådare.