DE ÖVERFULLA BUSSARNA

Resenärer står upp i hela mittgången

1:36 min

Många resenärer har klagat på 16.25-bussen mellan Skövde och Hjo, som ofta är överfull. Västtrafik meddelar att man har satt in extra bussar på sträckan för att komma tillrätta med problemet.

När vi anländer till Resecentrum i Skövde har människor redan börjat gå på buss 402 till Hjo. Busschauffören räknar huvuden på alla som träder in och det hela börjar kännas som en typisk klassresa.

Helena Taubner har pendlat mellan Hjo och Skövde de senaste tolv åren.

– Just den här turen brukar det vara väldigt mycket folk. Kommer man hit 16.23 så får man stå framme hos busschauffören, förklarar hon.

Alla får åka med
Den här gången får alla plats på bussen, men det är precis. Jaro Jaroslaw studerar i Skövde och åker med bussen dagligen.

– Det är dåligt. En extrabuss skulle behövas.

Emelie Willhemsson instämmer i att folk få försöka sitta på platser som inte är avsedda för det på bussen.

– Det hände en gång att folk fick gå av och ta en ny buss.

Har satt in extrabussar
Camilla Holtet, affärsområdeschef på Västtrafik, säger man är medvetna om problemet.

– Resandet ökar mycket mellan Hjo och Skövde. Vi vet också att det har varit problem med folk som har stått, så därför har också extrabussar satts in av Nobina som kör trafiken på vårt uppdrag.

Extrabussarna sattes in för en vecka sedan.

- Vi kommer att behålla det upplägget fram till december, när vi byter tidtabell. Sen sätter vi in ännu fler turer på den här linjen. Då hoppas vi att det räcker med att det går en buss på varje tur.

Fråga