HANDBOLL

Klart för drabbning mot Slovenien

5:30 min

Sveriges handbollsdamer inleder kvalspelet mot EM i Arena Skövde med match mot Slovenien på torsdagskvällen. Sverige saknar dock tre viktiga spelare på plan...

Att inte ha den duktiga trion med på plan kommer inte att störa laget, enligt Danmarksproffset och tidigare HF-spelaren Angelica Wallén.

– Vi kommer inte att störas av det. Det är klart att det är tunga besked att få när det gäller förstauppställningen på nio meter med Sabine, Bella och Linnéa. Men samtidigt har vi en bredd nu som vi aldrig haft tidigare i svensk damhandboll, så vi ska kunna prestera på topp ändå, säger hon.

Räknar du med en startplats nu i och med skadorna?

– Nej, det gör jag absolut inte.

Men mer speltid då?

– Svårt att säga... det känns som om min roll i laget inte förändras. Jag ska bidra med energi, gå på mål och stå för aggressivitet i försvaret. Om jag får mer speltid får jag ju mer tid att utföra min roll.

Klara favoriter trots allt
Sverige är klara favoriter i kvalpremiär mot Slovenien, även om oddsen jämnats ut något. Men in i laget sedan den senaste landslagsturneringen kommer Skövde HF:s Anna Maria Johansson, som fick stå över World Cup på grund av feber.

– Jag är extra sugen just på grund av att jag missade World Cup sist, och det känns som om det var länge sedan jag spelade en riktig tävlingsmatch för landslaget, säger Anna-Maria Johansson.

Vilken form är du i för tillfället?

– Jag tycker att det känns bättre och bättre ju längre serien har gått, så jag hoppas att formen är stigande.

Självsäkert inför kvällen
Förbundskaptenen Per Johansson känner självsäkerhet inför kvaldrabbningen, där han coachar sitt lag att smälla på i försvaret för att trasa sönder slovenskornas tekniska anfallsspel.

– Jag tror att det blir 24-19 till Sverige. Vi släpper ganska lite mål och vinner ganska komfortabelt - så vill jag att det ska se ut, avslutar Per Johansson.