Max Friberg

"Jag ville ut på plan igen"

1:23 min

Förre Skövdespelaren Max Friberg, nu i Timrå, är senaste offret för de tuffa tacklingarna i elitserien. I går sänktes han av Färjestads Jonas Frögren och blev liggande på isen med hjärnskakning.

Elitserien har drabbats av flera tuffa tacklingar den här säsongen och det har framför allt handlat om tacklingar mot huvudet.

I går utspelade sig otäcka scener när Timrå mötte Färjestad. Max Friberg åkte efter en puck bakom egna målet när Jonas Frögren kom ikapp honom och delade ut en tackling som sänkte den förre Skövdespelaren.

Friberg blev liggande på isen och kunde först efter en stund lämna isen.

Färjestadsbacken fick matchstraff och är avstängd nästa match på grund av tacklingen.

-- Det var en rejäl smäll. Jag såg det på tv och det var riktigt obehagligt, säger Ulf Friberg, Maxs pappa till P4 Skaraborg.

– Han spydde inte eller så direkt efter men undersökningen visade att han fick en hjärnskakning. Det är allvarligt i och för sig, men det kunde varit mycket värre, säger Ulf Friberg.

Ville spela igen
– Jag ville ut på plan igen, men läkaren ska ifrån. Jag fick se sista perioden från läktaren, säger Max Friberg själv.

Men nu får han avvakta och vet inte när han kan komma tillbaka.

I hallen finns hårt plexiglas och klubbkamraten Jonatan Hedström vill att glaset byts ut för att skydda spelarna från fler hjärnskakningar.

Men det är inte aktuellt säger Arenachefen eftersom det är en ekonomisk fråga. Och för Max Friberg spelar det ingen roll.

– Jag vet inte hur det hade gått med ett mjukt plexiglas heller och jag kommer inte vara rädd för att spela.

Uttagen i Småkronorna

Som ett litet plåster på såret så togs Max Friberg ut i juniorlandslaget i går. Dit är också 17-årige Sebastian Collberg, tidigare Mariestad, uttagen. Han spelar nu i elitserien med Frölunda.

Svenska juniorlandslaget spelar en 4-nationsturnering i Finland 10-12 november och möter förutom Finland, Ryssland och Tjeckien.