Politiker stödjer Östen i Skara

Politikerna i miljö- och byggnadsnämnden i Skara kräver att kommunens stadsarkitekt Östen Andersson får sitta kvar som förvaltningschef tills vidare. De kräver nu att kommunledningen tillsätter en opartisk utredning för att reda ut orsaken till missnöjet med stadsarkitekten.
Kommundirektörn Rolf Forsström i Skara krävde i förra veckan, att Östen Andersson tar tjänstledigt från sitt jobb som stadsarkitekt på miljö- och byggnadskontoret. Detta efter att stadsarkitekten fått kritik för mobbning av en anställd, och för att ha ljugit om en omorganisation på miljö- och byggnadskontoret. I går eftermiddag skulle kommundirektören ha träffat Östen Andersson för att diskutera hans framtid i kommunen. Men mötet ställdes in utan att någon förklaring gavs. Stadsarkitekt Östen Andersson gick i dag till sitt jobb som vanligt. Han vill nu koppla in sitt Saco-fack, Arkitektförbundet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".