Föräldrar i Tidaholm fick löfte

Dagisbarnen på akutdaghemmet Ekorren i Tidaholm ska få stanna i sin dagisgrupp och behålla samma personal. Det löftet gav skolchefen och politikerna på ett blixtinkallat föräldrarmöte i Tidaholm i går kväll. Men det är fortfarande inte klart var barnen ska hålla till om Ekorren måste stängas under våren.
Akutdagiset Ekorren i Tidaholm byggdes rekordsnabbt för att kunna korta barnomsorgskön. Men politikerna i barn- och utbildningsnämnden ''glömde'' att söka bygglov. Dessutom missade de att se till att ventilationen fungerar och att det finns utrymningsvägar från lägenheterna där dagiset inryms. För detta polisanmäldes politikerna. Dagisföräldern Annica Adamsson i Tidaholm säger att föräldrarna ska skriva ett brev till politikerna. - Vi vill förvissa oss om att de inte sviker löftet de gett oss. Kommunen har fått respit till den sista april med att lösa frågan om Ekorren. Därefter måste en permanent lösning hittas på lokalfrågan. Frågan är om dagisbarnen tillåts stanna kvar i den utdömda miljön på Ekorren.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista