Foto: Scanpix
Sverige

Pengastopp för Swedbankkunder

Swedbank hade under torsdagskvällen stora problem. Det gick inte att betala med kort, ta ut pengar med sitt Swedbankkort eller använda deras Internetbank.

Från 19-tiden gick det inte att använda Swedbanks internet- och mobilbank. Swedbankkunder kunde inte heller ta ut pengar eller betala med kort, något som orsakade stora problem för många.

Så här skrev Swedbank på sin hemsida på torsdagskvällen:

"För närvarande förekommer det störningar i internet- och mobilbanken, vilket bland annat innebär att det inte går att logga in. Störningarna påverkar även möjligheten att göra uttag i bankens automater samt kortbetalningar. Felet är identifierat och vi arbetar med att åtgärda detta så fort som möjligt. Swedbank beklagar de olägenheter störningarna medför."

– Det här är naturligtvis en väldigt olycklig tidpunkt i månaden för att det här ska hända, men självklart ska våra kunder hållas skadeslösa, sade Emma Bergfeldt på Swedbanks presstjänst till TT.

Störningarna beräknades vara åtgärdade vid 23-tiden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".