Veterinär kollar skaraslakterier

Skara kommun anställer en veterinär som konsult för att bara granska djurskyddet vid storslakterierna Swedish Meats och Kronfågel. - Vi vill göra en rejäl och grundlig inspektion av våra slakterier, säger Jan Ålander, chef för miljö- och byggnadskontoret i Skara kommun.
Hittills har Skara kommun inspekterat slakterierna en gång om året. Men den senaste tidens kritik mot djurskyddet vid Swedish Meats slakterier på andra håll i landet har uppmärksammats i kommunen. Därför kommer kommunen nu att timanställa den före detta länsveterinären Bengt Vilson, som konsult för att granska storslakterierna i Skara. - Vi vill få bekräftat att de är så bra som vi tror att de är, säger Jan Ålander. Om den här lösningen blir permanent kan ingen svara på i dag. Inte heller vad det kostar kommunen att anlita Bengt Vilson för en hårdgranskning av Swedish Meats och Kronfågel.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".