Villabranden i Åsarp

Deltidsbrandkår larmades inte

"Vi har ett avtal att vi ska hjälpa Falköping"
1:26 min

Trädets deltidsbrandkår larmades inte ut till villabranden i Åsarp igår, trots att det finns ett avtal om det. Nu ska räddningstjänsten undersöka vad som gick fel.

En villa utanför Åsarp totalförstördes i en brand igår. Ett tiotal brandmän bekämpade branden, men Trädets deltidsbrandkår larmades inte.

I avtalet står det att deltidsbrandkåren ska larmas till bränder söder om Falköping.

Mikael Linnarsson, chef för deltidsbrandkåren, ifrågasätter nu varför det inte kom något larm, eftersom de skulle ha varit på plats först om de bara hade fått larmet.

– Falköping har ett avtal med Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund som vi ingår i där vi ska hjälpa Falköping på den här sidan av länets gräns, säger han.

Ska undersöka saken
Räddningstjänsten i Falköping ska nu undersöka vad som blev fel.

– Jag vet inte alls hur SOS har mottagit larmet, om vad som var sagt och hur dom har agerat. Detta ska jag titta på och utreda senare i veckan, säger Christian Carlsson som var insatsledare vid släckningsarbetet igår.

Men vikarierande chefen Johan Hjortsberg säger till P4 Skaraborg att de extra minuterna det tog troligen inte spelade någon roll vid gårdagens brand.

Nyheterna Skaraborg
nyheterna.skaraborg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".