Mariestad

Tystnad om sparpaketets konsekvenser

På onsdagkvällen hade majoritetspartierna i Mariestad ett möte för att bestämma en gemensam linje vad gäller besparingarna i kommunen. Partierna har nått ett samförstånd, men vad det innebär vill man inte berätta.

Mariestads kommun måste spara 60 miljoner kronor de närmaste åren. Förslaget har varit att skolorna i Leksberg, Ullervad, Lyrestad och Flitiga Lisan ska försvinna.

Förslaget har lett till stora protester och har också vållat politisk oenighet mellan majoritetspartierna i Mariestad.

Samsades om ett förslag
På onsdagskvällen skulle den oenigheten förvandlas till enighet kring ett förslag som alla partier kunde ställa sig bakom. Men vad man enades kring vill inte barn- och utbildningsnämndens ordförande Tommy Pettersson Friberg (S) uttala sig om.

– Vi kom fram till att vi var eniga om besluten som ska fattas i morgon kväll. Vad det innebär kommer vi redovisa efter mötet i morgon, säger han.

Är alternativen i morgon att rösta för eller emot, eller finns det ett ändrat förslag?

– Det kan jag återkomma till efter att mötet  är slut i morgon, säger han.

Efter att barn- och utbildningsnämnden haft sitt sammanträde kommer beslutet att presenteras på en presskonferens klockan 21 på torsdagskvällen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".