Skara

Berusad präst får erinran från domkapitlet

En präst i Skaraborg får en skriftlig erinran från domkapitlet i Skara. Han får det eftersom han uppträtt berusat vid ett tillfälle under en utlandstjänstgöring i Libyen i våras.

Domkapitlet konstaterar att prästen på grund av sitt agerande den aktuella kvällen på ett mycket allvarligt sätt skadat sitt anseende som präst.

Men de låter ändå påföljden stanna vid en skriftlig erinran. Domkapitlet gör också en särskild skrivning där prästen uppmanas att arbeta med att förbättra sitt omdöme i olika frågor.

I ett brev till P4 Skaraborg skriver prästen Daniel Westin bland annat:

 "Jag är glad och stolt över mitt domkapitel att de, trots det stora mediaintresset för min person och mina eventuella snedsteg, ändå har gett mig den lägsta graden av reprimand - en så kallad erinran.
Jag vill med detta brev ärligt och uppriktigt be om ursäkt för de skador som jag åsamkat förtroendet för kyrkan i allmänhet och mina prästkollegor i synnerhet. Jag ångrar djupt och innerligt den brist på omdöme som föranledde min uppsägning från uppdraget som förbandspastor."

P4 Skaraborg
nyheterna.skaraborg@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".