1 av 2
Den röda mattan hade rullats ut för kommnalrådet Kjell Hedvall. Foto: Magnus Enarsson / P4 Skaraborg Sveriges Radio.
2 av 2
Många kom för att vara med på invigningen. Foto: Magnus Enarsson / P4 Skaraborg Sveeriges Radio.
Nybygge för Lidköpings Ridklubb

"En superanläggning"

1:32 min

Nu är Lidköpings Ridklubbs nya anläggning färdig och invigd. Det var mycket folk där när kommunalrådet Kjell Hedvall klippte bandet.

Glädjen var stor när man på lördagen kunde inviga den utbyggda och nyrenoverade anläggningen på ridklubben i Lidköping.

– Det har gått väldigt fort, både inom kommunapparaten och själva byggnationen, säger Kjell Hedvall. 

Bygget har totalt kostat runt 25 miljoner och har finansierats av Sparbanksstiftelsen, Riksidrottsförbundet, Jordbruksverket och Lidköpings kommun.

– Från början skulle vi byta ut ett mögelangripet stall som blivit utdömt och stod därmed inför alternativet att stänga ned halva verksamheten. Tack vare ett borgenslån från Lidköpings kommun fick vi möjligheten att istället bygga nytt. Så vi har gått från att knappt finnas till att ha en superanläggning, säger Anna Bolander som är ordförande i ridklubben.

Ingen stank längre
Att höja säkerheten har varit viktigast, men man har även sett till att öka tillgängligheten genom att handikappanpassa anläggningen, något som kommer förbättras ytterligare då Allmänna arvsfonden precis har gett ytterligare fyra miljoner i stöd. 

Ove Nordström har en dotter som är aktiv inom ridklubben. Han är imponerad av anläggningen. 

– Kanonfin. Den stora skillnaden är arbetsmiljön, både för människor och för djur. Det luktar knappt stall när man kommer på morgonen. Förr slog doften av ammoniak mot dig, det gör det inte längre.

Magnus Enarsson

Magnus Enarsson

0500-77 30 62
magnus.enarsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista