Brandman får tillbaka jobbet

Den brandman från Skövde som blev uppsagd från räddningstjänsten i östra Skaraborg får tillbaka sitt jobb. Han sades upp sommaren 2000 eftersom han inte längre klarade av att rökdyka, men Arbetsdomstolen ogiltigförklarade i dag uppsägningen.
56-årige brandmannen Tord Johansson blev uppsagd när han inte längre orkade genomföra rökdykning. Men enligt arbetsdomstolen är detta inte skäl nog för uppsägning. Förutom att Tord Johansson nu får tillbaka sitt jobb ska räddningstjänsten betala honom ett skadestånd på 75 000 kronor. Räddningstjänsten Östra Skaraborg får också betala rättegångskostnaderna. - Jag är väldigt glad, för den här domen gäller inte bara mig utan även mina kollegers framtid, säger Tord Johansson till Sveriges Radio Skaraborg. Chefen för räddningstjänsten i östra Skaraborg, Göran Anderberg är dock orolig för vad domen får för konsekvenser. - Risken finns att nivån på räddningstjänsten kommer att sänkas, om vi tvingas bereda plats för dem som inte längre kan delta fullt ut i räddningsarbetet, säger Göran Anderberg.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista