Grävmaskin ska hjälpa polisen att leta efter Helena i Mariestad

Efter tolv år letar polisen återigen efter den försvunna Helena Andersson i Mariestad.
Polishundarna har markerat en plats på Ekudden, som polisen på måndag ska undersöka med grävmaskin.
– Vi har fått en del reaktioner från hundarna som är intressanta, säger Pelle Jenvén på Länskriminalpolisen i Skaraborg.

Helena Andersson försvann en sommarnatt för tolv år sedan när hon var på väg hem efter en kväll på Stadshotellet i Mariestad.

Polisen förstärkt med likhundar har de senaste dagarna letat efter henne vid Bäckatorpen på Ekudden, nära hennes bostad. Ett antal tips har kommit in till polisen den senaste månaden om att just den platsen är intressant i sökandet efter Helena.

Vad likhundarnas reaktioner betyder vet polisen ännu inte. Men eftersom de sker i ett så kallat ”högintressant område” så kommer polisen att jobba vidare med grävmaskin nästa vecka.

– Vi ska bearbeta marken så hundarna får lite bättre förutsättningar, säger Pelle Jenvén. Vi har tagit till oss hundarnas reaktioner även om vi ännu inte vet vad de betyder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".